Christian Skjødt & S.L.A.T.U.R.

Fredag d. 15. september kl. 20

M/s KYSTEN

Påstigning fra Honnørkajen ved Utzon Center
Billetter kan bestilles på forhånd på info@opendays.dk

Program

Christian Skjødt

Lymicum Mare (2017, uropførelse)

“Lymicum Mare er en ode til Limfjorden, der er det stærkt uregelmæssige sund, som afskiller adskiller Den Nørrejyske Ø fra det øvrige Jylland. Sundet har flere steder et nærmest labyrintisk præg med en meget varieret kyststrækning og skiftende havdybder. Udfra dette skabes et nyt multikanalers elektronisk lydværk, hvor søkort over Limfjorden danner den kompositoriske ramme.

Komponist og lydkunstner (født i Aalborg 1980), hvis arbejde tager afsæt i en evig nysgerrighed, støjens æstetik og en fascination af lydens fysiske egenskaber og potentiale.

Har opført værker i størstedelen af Europa mv, og på markante danske musikfestivaler som SPOR (2016), Wundergrund (2014), Roskilde Festival (2007, 2008), Spot Festival (2006, 2008, 2009).

Har videre udstillet på steder som Ars Electronica Linz, Mucsarnok Kunsthalle Budapest, A+A Venedig, Cruce Contemporaneo Madrid, Museet for Samtidskunst Roskilde, Overgaden Institut for Samtidskunst og ‘LAK – Festival of Nordic Sound Art’ København.”

S.L.A.T.U.R. (Island)

Sláturbátur / Slagtebåden (2017, uropførelse)

Áki Ásgeirsson (1975), Ingi Garðar Erlendsson (1980), Jesper Pedersen (1976) og Páll Ivan frá Eiðum (1981) er fire eksperimenterende komponister/performere tilknyttet det islandske komponistkollektiv S.L.Á.T.U.R. De har sammen skabt en interaktiv multimedia-performance specielt til OpenDays og det gode skib Kysten. Værket går i dialog med bådens kurs og bevægelser, kaptajnen, publikum og musikere og skaber nye åbenlyse såvel som uforudsigelige forbindelser og betydningslag.

Det islandske komponistkollektiv S.L.Á.T.U.R. blev grundlagt 2004 i Reykjavik og deres værker er blevet opført i Island og verden over af både kollektivet selv og af musikere, ensembler og symfoniorkestre. S.L.Á.T.U.R. komponisterne arbejder ofte i feltet mellem musik, video, billedkunst, installation og performancekunst hvor stærke personlige udtryk flettes sammen til et kollektivt hele.

Med støtte fra Nordic-Baltic Mobility Programme for Culture

 

Christian Skjødt (foto: Giovanni Bertani)

Hjemmeside, Christian Skjødt

 

Hjemmeside, S.L.A.T.U.R.

VIMEO, S.L.A.T.U.R.

Youtube, S.L.A.T.U.R.