MARIN

Lørdag d. 15. september kl. 14
Kulturskolens Koncertsal
Nordkraft, Niveau 7

Videoforevisning

MARIN – en visuel film fantasi over komponisten Axel Borup-Jørgensen’s symfoniske digt MARIN

AXEL – et filmportræt af Borup-Jørgensen, samt af dansk modernisme som en vigtig periode i dansk musik, med interview af bl.a. Per Nørgård, Pelle Gudmundsen-Holmgren og Bent Sørensen.

Portrætfilmen AXEL vises som introduktion til den abstrakte animations filmfantasi over Axel Borup-Jørgensen’s store prisbelønnede, naturlyriske orkesterværk MARIN. I portrætfilmen fortæller komponisterne om deres ven og kollega og om hans betydning for Ny Dansk Musik.

MARIN er en animeret film kreeret som et unikt visuelt kompliment til det symfoniske værk MARIN, opus 60, komponeret 1963-70. Symfonien betragtes som et af de vigtigste værker i dansk musikliv i det forrige århundrede. Værket nyindspilledes i 2016 i DXD-format (352,8kHz/32bit) som giver den bedste kvalitet for digital lyd.

Med animationen føres vi til et undersøisk univers beboet af væsner ved navn marener. Den bemærkelsesværdige opmærksomhed til detaljer i den animerede proces ses i hver bygning, landskab, væsen, beklædning og er specialdesignet i en konstant vekslen mellem digitale og fysiske arbejdsmetoder.

Siden releasen i 2017 har MARIN høstet de største anerkendelser og er kommet på ”Want List” i det amerikanske tidskrift Fanfare.

Elisabet Selin, komponistens datter, indleder visningerne og giver et indblik i sin fars ’værksted’.

Filmene vises med støtte fra Edition Borup-Jørgensen.