Morten Poulsen

Fredag d. 14. september kl. 21

En performance – formet som en kort vandretur via specifikke steder på en oplyst rute.
Turen starter ved Utzon Centeret og slutter ved Vor Frue Kirke.

Morten Poulsen, komponist

AR I-IV (2018) Uropførelse

AR I-IV er en serie soundscape kompositioner, der repræsenterer kunstneriske fortolkninger af specifikke steder i Aalborg, som led i OpenDays Festival for ny musik og lydkunst 2018. Med direkte eller indirekte henvisninger til disse placeringer har alle kompositionerne et tilhørsforhold til deres lokation, som et minde eller en drøm hvor yderligere lag og dimensioner er tilføjet. Oplevet ved deres respektive lokation skaber kompositionerne en form for Augmented Sonic Reality, hvor optagelser af de udvalgte steder blandes med modulationer af denne lyd, der relaterer sig enten eksplicit eller konceptuelt, og reflekterer over tid, rum, minde og identitet.

Koncerten foregår som en gåtur fra Utzon Centeret til Vor Frue Kirke, hvor der på denne rute er 4 lokationer med ét stykke musik til hver lokation. Publikummerne skal bruge deres telefon til at afspille musikken der findes på en oplyst hjemmeside. Man får desuden udleveret tilhørende sæt hovedetelefoner.

AR (Augmented Reality/augmenteret virkelighed) er en teknologi der kombinerer data fra den fysiske verden med virtuelle data, og AR I-IV er således en fortsættelse af lydværket LR (præsenteret ved Open Days Festival 2017), der undersøgte mulighederne indenfor Augmented Sonic Reality, dvs. muligheden for en sonisk alteration af virkeligheden.

MP

Deltagelse er gratis