4 solister

Lørdag d. 14. september kl. 20

Aalborg Kloster

Ida Marie Sørmo, fløjte
Annette Bo Nielsen, sopran
Marius Paschke, slagtøj
Lisbet Thordal-Christensen, klarinet

Program:

Eirik Moland                                 Overblikk (2019, uropførelse)
(1959)

1. Luft (piccolofløjte)
2. Jord (fløjte)
3. Ildvann (piccolofløjte)
4. Epilog – forståelse (fløjte)

Bendt Astrup                                 2 sange til tekster af Tagore (2015)
(1932)

He whispered
Do not go, my love

                                                         Questions (2012)

 

Michael Burritt                             Caritas
(1962)

1. Mystic
2. Solemn
3. Majestic

Niels Chr. Rasmussen                 Fuldmåneskygger (2012) – for klarinet solo
(1950)

 

Ida Marie Sørmo gik på Toneheim folkehøjskole med musik som speciale. I 2004-2007 tog hun en bachelorgrad i udøvende musik ved Universitet i Agder i Kristiansand i Norge hos Jørn Schau. Senere fulgte en mastergrad i 2007-2009 ved Institutt for Musikk NTNU i Trondheim med Trine Knutsen som lærer. Ida Marie har også en bachelorgrad i økonomi og administration fra Universitetet i Agder som hun tog samtidig og efter musikstudierne. Efter endt uddannelse var hun freelancer i Bergen Filharmoniske Orkester, Trondheim Symfoniorkester, Kristiansand Symfoniorkester, Trondheim Sinfonietta, Trondheimssolistene, Luftforsvarets Musikkorps, Trondheim Jazzorkester m.m. Året 2012/2013 havde hun et vikariat som solofløjtenist i Operaen i Kristiansund. Siden 2014 har hun været ansat i Aalborg Symfoniorkester.

 

Sopranen Annette Bo Nielsen har et mangefacetteret virke både som kunstner og pædagog. Som kunstner solist ved symfonikoncerter, oratorier og messer samt solist ved talrige koncerter i kirker, koncertsale og festivals for ny musik. Hertil kommer et stort virke som liedsanger. Siden 1992 fast triosamarbejde med bassen Jens Bové og organist/pianist Lars Sømod alternerende med organist/pianist Bente Frendrup. I 2005 medstifter af Teater Musikalske Fortællinger – et tværkulturelt samarbejde med skuespiller Lotte Hermann, billedkunstner og dukkemager Adrienne Agnew, baryton Morten Porsborg Rasmussen og pianist Vita Kold. Desuden musikalske foredrag i ord og toner. Flere koncertsamarbejder med fløjtenist Michala Petri. Fast duosamarbejde med henholdsvis organist Lise-Lotte Kristensen og cellist Deborah Ann Josephson. Som operasanger i en årrække solist ved Det Nordjyske Operakompagni: Fidalma i Cimarosas Det hemmelige ægteskab, Moder og heks i Humperdincks Hans og Grete, Popova i Walton´s The Bear, Mercedes i Rungs Den Trekantede Hat og Fru Todd i Menottis The Old Maid and the Thief . I 25 år assistent i Den Jyske Operas kor. Har senest medvirket i Wagners ”Den flyvende Hollænder” 2008.
Siden 1984 virke som sangpædagog både som underviser i solosang og arbejde med kor. Ansættelser ved flere af landsdelens musikskoler og Vestervig Kirkemusikskole. Underviser i solosang ved Aalborg Universitet. 1996-2006. Lektor i klassisk sang ved Nordjysk Musikkonservatorium, senere Det Jyske Musikkonservatorium, Aalborg. 2004-2014.
Var i mere end 12 år kantor for Nørre Uttrup Kirkes Ungdomskor. Koret genopstod i 2013 som Nukuk All Stars med ABN som dirigent. Fra august 2018 korleder ved Ansgars Kirken, Aalborg.
Initiativtager til og medstifter af Nordjysk Sangselskab (2001-2016), alle årene formand for samme.
2016 medstifter af Scene K (fusion af Nordjysk Sangselskab, Nordjyske Pianister og en Opera).
Uddannet ved Nordjysk Musikkonservatorium og Teater- och Operahögskolan, Göteborg. Videreuddannet hos Anna Reynolds og Jean Cox, Tyskland og Birgit Bastian, Lejre.
Mesterkurser hos blandt andre: Elisabeth Söderström, Paul Lohmann, Erik Werba, Nicolai Gedda, Walter Berry, Ingrid Bjoner, Pavel Lissitsian, Anna Reynolds, Jean Cox, Paul von Schilhawsky og Roger Vignoles.

 

Marius Paschke, percussionist

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisbet Thordal-Christensen begyndte at spille klaver og blokfløjte som barn. 10 år gammel blev de 2 suppleret med en es-klarinet i Randers Pigegarde. Der var en netop en ledig es-klarinet, og det var tilfældigt, det blev klarinetten.
Lisbet er uddannet fra Det Jydske Musikkonservatorium hos Lars Borup, og har endvidere studeret i Paris hos Claude Desurmont og deltaget i mesterkurser hos bl.a. Thea King, Anthony Pay og Stanley Drucker. Hun assisterede gennem en årrække i Aarhus Symfoniorkester, har spillet i Livgardens Musikkorps og er nu ansat i Aalborg Symfoniorkester.