David Hildebrandt, percussion

Fredag d. 13. september kl. 19

Teater Nordkraft

Program:

MAFEREFÚN AÑÁ!

En portrætkoncert af komponisten Louis Aguirre.

Louis Aguirre                                Tres estudios con máscara (2018)
(1968, Cuba / DK)                        for solo vibraphone

Fleur, Femme, Étoile, Escargot et Rucola (2019, uropførelse)
for solo vibraphone

Eshu I (2017-2019)
for solo marimba

Ibú Añá II (2019, uropførelse) (Liturgia por la Presencia Divina)
for vibraphone, glockenspiel and 7 tuned almglocken

Maferefún Añá (2018)
(Liturgia del Tambor) for solo multi percussion

Alle værker er bestilt af og skrevet til David Hildebrandt med støtte fra Statens Kunstfond.

 

En portrætkoncert af komponisten Louis Aguirre opført af David Hildebrandt
Slagtøjsmusikeren David Hildebrandt spiller ved denne koncert soloværker af den cubanske komponist Louis Aguirre. Aguirre har en spirituel baggrund i den afro-cubanske religion Santeria. Hans musik rammer lytteren med en enorm power. Den er hårdtslående, brutal, nådesløs og stiller enorme krav til udøverens tekniske færdigheder. Musikken er en vanvittig blanding af modernisme og Santeria religionens mystik og poesi. Aguirre er desuden meget inspireret af syd-indiske rytmemønstre.
David Hildebrandt har gennem de seneste år arbejdet tæt sammen med Aguirre og opført flere af hans værker. Ved denne portrætkoncert uropføres også nogle helt nye stykker komponeret til lejligheden. Scenen er proppet med slagtøj fra alle verdenshjørner, og der venter på alle måder publikum en oplevelse ud over det sædvanlige.

 

David Hildebrandt (1976) er uddannet fra DKDMs solistklasse med debutkoncert i 2004 i Den Sorte Diamant. Siden da har han optrådt i det meste af verden primært som solist og kammermusiker. David har gæstet spillesteder og festivaller som bla. Wigmore Hall, National Philharmonic Warszawa, Darmstadt Festival, Huddersfield Festival, Transit Festival, Seoul Drum Festival, Bang on a Can Marathon og Poznan Baroque.
Davids solorepertoire spænder lige fra den første komposition nogensinde for multi-percussion, Zyklus af Stockhausen, til de allernyste værker af banebrydende komponister.
Det er ikke kun nedskrevet musik som David beskæftiger sig med. Hans interesse for improvisation og elektronisk musik har bragt ham langt ud over den klassiske scene, og han har således optrådt på jazzklubber i New York og på festivaler som Distortion, Copenhagen Jazzfestival og Roskilde Festival.
Hans nysgerrighed for at blande klassisk slagtøj med brugen af improvisation og loopmaskiner, har blandt andet resulteret i tilblivelsen af egne kompositioner. Heraf kan nævnes “Kapsberger on the Rocks” og “Percussion Concerto,” der blev bestilt af
og uropført Muzyka w Raju.
En række af anerkendte komponister har skrevet værker til David. Senest kan nævnes den Cubanske komponist Louis Aguirre, der netop har færdiggjort tre værker, som uropføres i 2019.
Sideløbende med sin solokarriere er David en meget aktiv ensemblemusiker. Han kan opleves i sine egne ensembler Alpha, PACE Percussion Trio, Jeppe Just bInstituttet og senest The Weather Notebook (2019) med Bo Rande. Desuden spiller han med ensembler som Ekkozone, Scenatet, Contemporanea og Athelas. Alpha var prisvinder ved DR’s kammermusikkonkurrence 2006 og finalister i den prestigefyldte Concert Artist Guild
competition 2008 i New York samt finalister i Terem Crossover competition, Skt. Petersborg 2010. Alpha har udgivet 5 albums. Senest re-kompositioner af Vivaldis “De fire årstider” og Bachs “Goldberg Variationer.” PACE Percussion Trio har med sin originale, electronica-inspirerede percussionmusik og udadvendte sceneoptræden begejstret
publikummer verden over – bl.a. ved åbningen af verdensmesterskabet i fodbold i Seoul – desuden har PACE optrådt med electronica navne som Dub Tractor, Opiate og senest med When Saints Go Machine + Copenhagen Phil i februar 2019.
Sammen med kollegaen Mathias Reumert har David skabt forestillingen Et Trommespil og opført den på en række danske scener samt bl.a. i Meyerhold Teater i Moskva. og Borusan Music House i Istanbul.
Desuden arbejder han for tiden på en bog om polyrytmik. Gennem de sidste par år har han udviklet en metode til at realisere de mest halsbrækkende polyrytmer. Rytmer som hidtil har været anset for ikke-realiserbare. Bogen forventes at udkomme i 2020.
David kan høres på et antal albums med Alpha (Dacapo, Gateway), Ekkozone (Mode), Contemporanea (Dacapo), PACE Percussion Trio (Gateway) og i en lang række andre sammenhænge.
Han har undervist på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og giver jævnligt masterclasses i det meste af Europa.